Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Ζωγράφου και  το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού σας προσκαλούν στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρικό μονόλογο: «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος», με την καταξιωμένη ηθοποιό Άννα Φόνσου. 

Το έργο αποτελεί το κύκνειο άσμα της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη. Μέσα από τα μάτια της μητέρας τού Νικόλαου Μάντζαρου, μαθαίνουμε τη ζωή, αλλά και την πορεία του συνθέτη μέχρι τη στιγμή που μελοποιεί τον Εθνικό μας Ύμνο. Το συγκεκριμένο ποίημα του Διονύσιου Σολωμού που μελοποίησε ο Μάντζαρος, ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό, πέρασε από στόμα σε στόμα απανταχού της Ελλάδας και του κόσμου για να καταλήξει ο Εθνικός μας Ύμνος.

Η  Άννα Φόνσου ζωντανεύει με την αφήγησή της μια ολόκληρη εποχή. Τη συντροφεύουν, επί σκηνής, ο λυρικός τραγουδιστής Χρήστος Λάζος, ο πιανίστας Χάρρυ Τζιάνν και ο χορευτής Νίκος Γονίδης. 

 

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, ακολουθεί η παράσταση με αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, Μαρία Πολυδούρη. Ένας ύμνος στη Γυναίκα-Σύμβολο για τη δύναμη του χαρακτήρα της, τους κοινωνικούς αγώνες της, τον έρωτα για τη ζωή και την παιδική της αθωότητα.

Είναι ένα έργο στο οποίο η ηρωίδα με την αυθεντική φωνή μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’ αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ ακουστεί και, να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει, και για τον μεγάλο της έρωτα με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

 

Info: Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα έναρξης

:

 21:00

Τόπος

:

 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17)

Είσοδος

:

·   από τη Βίλα Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 13)

·   από την πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Στις διήμερες εκδηλώσεις θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς της Covid-19,  καθώς και σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις, με ηλεκτρονική κράτηση μέσω e-mail στο dhmos.zografou@zografou.gr.

Οι συνδημότες μας που δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους καλώντας στα τηλέφωνα:

210-7718942, 213-2024158,  210-7481396.