Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πρόκειται για μία σύγχρονη, ανοιχτή, δανειστική βιβλιοθήκη προσβάσιμη σε όλους, οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ατόμων όλων των ηλικιών και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Διαθέτει πλούσιες συλλογές έντυπου υλικού που καλύπτουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Ιδιαίτεροενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συλλογές Λογοτεχνίας και Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου. Εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις ενώ σημαντικές είναι και οι δωρεές ιδιωτικών συλλογών ή μεμονωμένων τίτλων.

Η Βιβλιοθήκη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης των υπηρεσιών και βελτίωσης των χώρων της. Στο πλαίσιο ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας συνδιοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων μέσω του θεσμού ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ και αναγνώσεις-αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά. Επίσης υποδέχεται ομάδες μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών , γυμνασίων και λυκείων της περιοχής. Διαθέτει αυτοματoποιημένο κατάλογο (ΟPAC) του υλικού της προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου.
Η Βιβλιοθήκη από 29/7/2019 μετεγκαταστάθηκε σε νέο χώρο, στο κέντρο της πόλης, στο εμπορικό κέντρο ΑΝΟΙΞΗ (Λ. Παπάγου 30-32).
Η μετακόμιση από το χώρο του 3ου ορόφου της οδού Κρίνων 24, όπου φιλοξενήθηκε πολλά χρόνια, κρίθηκε επιβεβλημένη από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου και το ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς ο εν λόγω χώρος λόγω της καταλληλότητας του, θα αξιοποιηθεί άμεσα για τη δημιουργία αιθουσών για τη φιλοξενία παιδικού σταθμού η τάξεων προσχολικής αγωγής, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών από την ερχόμενη χρόνια αλλά και να δημιουργηθεί μία Βιβλιοθήκη αντίστοιχη των απαιτήσεων των καιρών μας .
Μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη και Κέντρο πληροφόρησης, με υπηρεσίες και τμήματα που θα καλύπτουν τις πολλαπλές και ιδιαίτερες ανάγκες μιας πόλης που περιστοιχίζεται από τα δυο μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.
Μια Βιβλιοθήκη, Κέντρο κοινότητας, όπου όλοι οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στις ποικίλες δράσεις που θα αναπτύσσονται στους χώρους της .
Η Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει για το κοινό από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • Λ. Παπάγου 30-32. Ζωγράφου (Eμπορικό Kέντρο ΑΝΟΙΞΗ)
  • zografou.library@gmail.com
  • Τηλ: 210 7704605
  • Δευτέρα και Τετάρτη: 08:00 – 18:30
  • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 08:00 – 15:00

Ακολουθήστε το χάρτη για να βρείτε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου

Πολιτισμος και Αθλητισμος

Δομες και Εγκαταστασεις