ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΝΠ.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, έχοντας μακρά παράδοση στο χώρο του πολιτισμού, οργανώνει και φέτος τα εξής εργαστήρια: Ζωγραφικής, Θεάτρου, Θεατρικού παιχνιδιού, Κινηματογράφου, Χειροποίητου Κοσμήματος, Κοπτικής-Ραπτικής και Φωτογραφίας. Παράλληλα, διοργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια, εκδηλώσεις, δράσεις, εκθέσεις και παραστάσεις.

Η ιδιάζουσα συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας (covid-19) δεν μπαίνει εμπόδιο στην επιθυμία μας, την ανάγκη μας και την πρόθεσή μας να στηρίξουμε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν, αντίθετα την ενισχύει. Ενισχύει μάλιστα ακόμα περισσότερο τη διάθεσή μας να παράξουμε τέχνη, ως αντίδοτο στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε αλλά και ως μέσο διεύρυνσης του εαυτού μας και του άλλου.

Σύμφωνα με την Helen Mirren: «Από τότε που υπάρχουν άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, αφηγούνται ο ένας στον άλλον ιστορίες. Η πανέμορφη κουλτούρα του θεάτρου θα ζει όσο παραμένουμε εδώ. Η δημιουργική παρόρμηση των ανθρώπων της τέχνης δε θα καταπνιγεί ποτέ και στο πολύ εγγύς μέλλον θα ευδοκιμήσει και πάλι με νέα ενέργεια και μια νέα αντίληψη του κόσμου που μοιραζόμαστε όλοι».

Έτσι, πιστοί στο φθινοπωρινό ραντεβού μας, σας ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας των  επιμορφωτικών-καλλιτεχνικών εργαστηρίων καθώς και την προσθήκη νέων, ενώ σταδιακά σχεδιάζουμε να προσθέσουμε και σεμινάρια, μαζί με άλλες πολιτιστικές  δράσεις, οι οποίες θα φέρουν τον θεατή, με ασφάλεια, σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης, αναδεικνύοντας τις αξίες και τα οφέλη της.

Οι  εγγραφές  στα εργαστήρια θα υλοποιούνται με το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://bit.ly/3F5s3pw, όπου o κάθε ενδιαφερόμενος δημότης από το κινητό ή τον υπολογιστή του μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή του στο αντίστοιχο εργαστήριο ή εργαστήρια που επιθυμεί.

Οι εγγραφές ξεκινούν από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου ηλεκτρονικά μέχρι και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή και μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, με σκοπό να τηρηθεί  λίστα αναμονής εγγραφών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7481396 (9:00-14:00).

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με e-mail (ή με τηλέφωνο) για την αποδοχή της συμμετοχής τους, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής της μηνιαίας συνδρομής τους.

Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τηρηθεί αυστηρά, τόσο η σειρά προτεραιότητας, όσο και ο συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων, που προβλέπεται από τις καθορισμένες οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Προγράμματα:

Θεατρικό εργαστήρι:

Δευτέρα-Τρίτη 18:30-21:30 επιμορφωτής  Δημήτρης Ντάσκας

Πέμπτη-Παρασκευή 19:00-22:00 επιμορφωτής Νίκος Κανατάς

Θεατρικό Παιχνίδι:

Σάββατο 9:30-11:30 (ή και κάποια καθημερινή απόγευμα σε συνεννόηση με τους γονείς)  επιμορφώτρια   Αναστασία Καλογιάννη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ:  19.00 – 21.00

ΤΡΙΤΗ:        11.30 – 13.30

ΤΕΤΑΡΤΗ:  19.00 – 21.00

Επιμορφώτρια Αθηνά Νικολάου

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ: 18.00 – 22.00

Επιμορφώτρια Θεοδώρα Μαλλιαρού

 

ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ – ΚΟΠΤΙΚΗ – ΡΑΠΤΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ:     10.00 – 12.00

ΤΕΤΑΡΤΗ:     16.45 – 18.45

ΠΕΜΠΤΗ:     10.00 – 12.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 16.45 – 18.45

Επιμορφώτρια Ελευθερία Κοζανίδου

Πλήρες Πρόγραμμα Πατήστε εδώ