“Χαρτογραφήματα”  2019

  «Λογοτεχνικές βραδιές , εικόνες και μουσικές  για μικρούς και μεγάλους» (από  13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ έως 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό  «Χαρτογραφήματα», ο οποίος θεσπίστηκε το 2014 ως Φιλοσοφικό Καφενείο και συνεχίζει να υφίσταται ως μία παράλληλη δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγράφου, με στόχο την προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας αλλά και το άνοιγμα ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ δημιουργών και κοινού.  Με αφορμή ένα βιβλίο, γνωρίζουμε τους  δημιουργούς  και το έργο τους και παρέα με τους προσκεκλημένους, σχολιάζουμε τα ζητήματα που αυτό πραγματεύεται, αναδεικνύοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές πτυχές του.

Για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε διακεκριμένους Συγγραφείς της Ελληνικής Λογοτεχνίας, Ακαδημαικούς  και  Καλλιτέχνες.

Καλεσμένοι μας  θα είναι οι:  Δώρα Μέντη με την παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας «Το γλωσσάριο των Ανθέων» (Τετάρτη 13/2),   Ζωή Βαλάση  –  «Τρία υπέροχα αγόρια και ένα κορίτσι»  (Τετάρτη 27/2),  Χρίστος Θεσσαλονικεύς – «Mutatis Mutandis»  (Τετάρτη 6/3),        Λένα Ροντούλη – Μαρία Σαπλαούρα με το μουσικό παραμύθι-cd «άσπρη Πέτρα, μαύρη Γραμμή» (Τετάρτη 20/3),  Αγγελος Παπαδημητρίου – «λάϊκ» (Τετάρτη 3/4),   Κώστας Ακρίβος –  «Γάλα Μαγνησίας»  (Τετάρτη 10/4).

Όλες οι παρουσιάσεις θα γίνονται στο μουσείο «Μ. Κοτοπούλη», Αλ. Παναγούλη 17Α ,   στις 19:00,    με ελεύθερη είσοδο.