ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου

σας προσκαλούν στην  Έκθεση του Εργαστηρίου Εικαστικού Χειροποίητου Κοσμήματος

(στη Βίλα Βουγά, δ/νση: Γεωργίου Ζωγράφου 17 )

στις  27 και 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ώρες 19-00 – 22:00.

Υπό τη θεματική ενότητα «Πολλαπλές αναγνώσεις», οι σπουδάστριες του Εργαστηρίου Εικαστικού Χειροποίητου Κοσμήματος απαντούν στο ερώτημα «ποια είναι τα όρια του εφαρμοσμένου και ποια του εικαστικού κοσμήματος». Η μαθητεία περιελάμβανε όλα τα απαραίτητα στάδια ώστε κάποιος να κατανοήσει τις δυνατότητές του και να βιώσει βαθιά την ερμηνεία της δημιουργίας, της έκφρασης, του πειραματισμού και της λειτουργικότητας ενός εικαστικού και εφαρμοσμένου αντικειμένου, όπως είναι το κόσμημα.

Μέσω μιας διαδρομής σε υλικά και τεχνικές , απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας σαφούς και συγκροτημένης άποψης, οι αποφάσεις των σπουδαστριών δείχνουν, μέσω του έργου τους, μια αναζήτηση με πολλαπλές μορφές. Τα έργα διακατέχονται καταρχάς από τη διαρκή και πάγια αναζήτηση της φόρμας και ακολούθως από την οργάνωση των δομικών στοιχείων του κοσμήματος προς μια σταθερά στοχευμένη αισθητική έρευνα για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, όχι αντιγράφοντας αλλά μελετώντας βαθιά το αντικείμενο.

Με ζητούμενο την οπτική σαφήνεια οι κατασκευαστικές επιλογές των σπουδαστριών: Ανδρέου Κασσιανής, Ανδρέου Χριστίνας, Αποστολοπούλου Γιάννας, Βλάσση Αδαμαντίας, Γερογιαννάκη Αθηνάς, Γκογκάκη Στέλλας, Γκόρου Σίας, Καλαράκη Ρένας, Καναβούρη Αθηνάς, Μήτσιου Ειρήνης, Μπρούκου Κατερίνας, Παπαδάτου Αθηνάς, Ποιμενίδου Χρύσας, Τούλμπα Νόρας και Χαρίση Στεργιανής, έδωσαν αποτέλεσμα μορφικά καθαρό, όμορφο και γοητευτικό, που με κάνουν να περιμένω στη συνέχεια τα καλύτερα από όλες τους.

Επιπλέον και παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τα υλικά και τις τεχνικές του τμήματος Χειροποίητου Κοσμήματος που χρησιμοποιήθηκαν στο εργαστήριο το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου  και ώρα 20.00

Διδασκαλία και Εικαστική επιμέλεια: Αθηνά Νικολάου γλύπτρια και εικαστικός.

Ζωγράφου, 20/6/2020