Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, φιλοξενεί  στην πόλη του Ζωγράφου, την πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών,  «Εθνικό Θέατρο Express». Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους καλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Το Λεωφορείο ταξιδεύει και κινητοποιεί, ανοίγει δρόμους διαφυγής και προσκαλεί  και εκπαιδεύει το κοινό σε νέους τρόπους να αντιμετωπίσει τη ζωή.

Στις 24 & 25 Ιουλίου 2019, το λεωφορείο του ΟΑΣΑ κάνει στάση  στον πεζόδρομο της πλατείας  Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια)  και το  Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Ιστορίες καθ’ οδόν», με διπλές παραστάσεις, ώρες 20.00 και   21.00. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο  και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες και του σήμερα. Ένα πρωτότυπο, εμπνευσμένο και ευχάριστο θεατρικό δρώμενο, μια παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις και ευθυμογραφήματα.

Είσοδος Ελεύθερη – Περιορισμένος αριθμός θεατών, μόνο 18 άτομα/παράσταση Τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας

 

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης,Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος,Σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Κανελλοπούλου,Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιώτη,

Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Κωτσόπουλος,Φωτισμοί: Τάσος Πυργιέρης, Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιέρης

Φωτογράφος παράστασης:  Χριστίνα Μπράτουσκα

 

Οι στάσεις του Εθνικού Θεάτρου Εxpress ανακοινώνονται στο www.n-t.gr και www.oasa.gr.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Θέατρο και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, για την πραγμτοποίηση στο Δήμο μας της παράστασης “Ιστορίες καθ οδόν”, στις 24 και 25 Ιουλίου, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί συνδημότες μας!!!