ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώνεται το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Ζωγράφου 2018-2019 με την παραγωγή της μικρού μήκους ταινίας: INTERNA https://youtu.be/uN-fPSegBLw

Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα στάδια δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας, από την ιδέα και την κατάλληλη προεργασία έως την οπτικοποίηση και την τελική της μορφή, με έμφαση στην αισθητική της αξία. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με την κινηματογραφική αφήγηση και πειραματίστηκαν με τον ήχο, τον φωτισμό, την κάμερα, το μοντάζ και άλλα κινηματογραφικά εργαλεία. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και αποτυπώθηκαν στην ολιγόλεπτη, μικρού μήκους ταινία που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου.

INTERNA
Μια ταινία της ομάδας του κινηματογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Ζωγράφου.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αγγελική Κανέλλη, Ελένη Μαζνώκη
Υπεύθυνος Καθηγητής κινηματογραφικού εργαστηρίου:Ορέστης Χάρος

Έπαιξαν οι ερασιτεχνες ηθοποιοί Μαριλίζα Ξυδάκη και Δέσποινα Χειρίδη της θεατρικής ομάδας του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σεληνίων Σαλαμίνας ‘Ο Τελαμώνας’ χωρίς την συμβολή του οποίου θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της ταινίας.

Πολλές ευχαριστίες στον Αχιλλέα Κλεισούρα και στον Στέφανο Φύσκιλη για την ευγενική συμμετοχή τους.

Θερμές ευχαριστίες στην Πρόεδρο του NΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Βασιλική Στρακαντούνα – Σφακάκη Καθώς και τους υπαλλήλους του NΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου για την υποστήριξη τους.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Βίλα Βουγά του Δήμου Ζωγράφου