Ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές όλων των εποχών, ο Ρώσος Ανατόλι Καρπόφ, ενδιαφέρεται να ιδρύσει στην Ελλάδα Ακαδημία Σκακιού που θα φέρει την επωνυμία του.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Ζωγράφου, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, όπου συνομίλησε με το Δήμαρχο Βασίλη Θώδα για τα σχέδιά του, την αγάπη του για την Ελλάδα και το ολόενα αυξανόμενο ενδιαφέρον του για την προώθηση  εκμάθησης σκακιού στα παιδιά από την νηπιακή ηλικία.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ενημέρωσε τον κ. Καρπόφ για τις δυνατότητες του Δήμου να φιλοξενήσει μια Ακαδημία Σκακιού που θα φέρει το όνομα του παγκόσμιου πρωταθλητή και τα χαρακτηριστικά της περιοχής καθώς στου Ζωγράφου βρίσκονται δύο από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  τη χώρας, το Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όντας φοιτητούπολη με πολλούς νέους ανθρώπους αλλά και με κόσμο όλων των ηλικιών που θα τους ενδιέφερε να ασκηθούν στο κορυφαίο αυτό πνευματικό αγώνισμα. Αυτό αποδεικνύεται και από τον σκακιστικό σύλλογο που λειτουργεί στην περιοχή 40 χρόνια και είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με πολλές επιτυχίες.

Ο κ. Θώδας δεσμεύτηκε ότι αν γίνει αυτή η Ακαδημία στον Δήμο Ζωγράφου, θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα εγγραφεί!

Αφού αντάλλαξαν δώρα, ο Δήμαρχος ξενάγησε τον διάσημο σκακιστή σε διάφορες περιοχές και τοπόσημα του Δήμου συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση και εκτός Δημαρχείου.

Μάλιστα ο κ. Καρπόφ ζήτησε και ήπιε ελληνικό καφέ λέγοντας ότι είναι ο αγαπημένος του!

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους το οποίο θα έχει προφανές ενδιαφέρον για τον Δήμο Ζωγράφου.