Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 19.00, ο Δήμος Ζωγράφου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω για την ισότητα των φύλων».
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η παράσταση μουσικής και ποίησης “Ωδή στη Γυναίκα” , συμπαραγωγής Δημοτικού Ωδείου, Θεατρικού Εργαστηρίου & ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:
Η Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, θα μιλήσει με θέμα “Ισότητα των Φύλων: Πολυτέλεια ή προϋπόθεση Δημοκρατίας;”.
Η Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, θα μιλήσει με θέμα “Πολιτικές & Δράσεις της Γεν. Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την Ισότητα”.
Η Μίκα Ιωαννίδου, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, θα μιλήσει με θέμα “Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο”.
Η Άννα Καραμάνου, Πρώην ευρωβουλευτής, θα μιλήσει με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική & στα κέντρα αποφάσεων”.
Η Τίνα Καφατσάκη, Δήμαρχος Ζωγράφου, θα μιλήσει με θέμα “Γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.
Ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα μιλήσει με θέμα “Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019: Αυτή τη φορά ψηφίζω”.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.
Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για την εκδήλωση θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολουθεί Μουσική Παράσταση “Ωδή στη Γυναίκα” .

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Νίκος Γκεσούλης, Νίκος Κανατάς

Μουσική Επιμέλεια:  Στάθης Ουλκέρογλου -Καλλ/κος Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου

Τραγουδούν: Τζίνα Αυγίκου, Μαρία Σωτηροπούλου, Μαρία Μαθιουδάκη (Κιθάρα – τραγούδι).
Ποιήματα θα διαβάσουν οι:
Δημήτρης Βαϊτσης
Νικόλ Γένη
Μαριάννα Γιόλδαση
Πηγή Κεφαλά
Κατερίνα Λαμπράκη
Δέσποινα Ναλμπαντή
Χρυσοβαλάντω Νούλα
Ηλίας Ροδόπουλος
Αντώνης Τσαχαλίδης
Ειρήνη Τσιτσέ
Αποστολία Φραγκούλη