Το έργο “Ο Ζητιάνος”, του Ανδρ. Καρκαβίτσα ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του ΝΠΔΔ σε σκηνοθεσία Νίκου Κανατά, απο 19 έως και 22 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου.

Στο νεοπροσαρτηθέν (1881) θεσσαλικό χωριό Νυχτερέμι, οι κάτοικοι διεκδικούν τη γη τους από τον μπέη της περιοχής. Στο χωριό εμφανίζεται ένας ζητιάνος, ο οποίος ξυλοφορτώνεται από τον τελωνοφύλακα Βαλαχά. Οι χωρικοί βοηθούν τον ζητιάνο να αναρρώσει γρήγορα, αλλά για κακή τους τύχη, εκείνος με έντεχνο τρόπο αποσπά από τις γυναίκες όλα τα πολύτιμα αγαθά τους. Αντιπροσωπευτικό θύμα σε αυτή την περίπτωση είναι η εγκυμονούσα Κρουστάλλω που εξαιτίας του μεγάλου της πόθου να κάνει αρσενικό παιδί, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ζητιάνου, με τις οποίες όμως καταλήγει στον θάνατο. Εκείνος, για να αποφύγει τις συνέπειες, μεταμφιέζεται και καταφέρνει, στο τέλος, να διαφύγει από το χωριό και να συνεχίσει έτσι, ανενόχλητος, το ζητιάνικο έργο του.

 

Σκηνοθεσία-διασκευή: Νίκος Κανατάς

Βοηθός σκηνοθέτη:  Μ. Μπλούνα

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Ματίνα Γεωργά

Πρωτότυπη μουσική-ενορχήστρωση: Νίκος Κανατάς

Παίζουν: Μ. Βασιλείου, Δ. Βελαέτη, Χ. Βώσσος, Γ. Δερέμπεης, Στ. Δερέμπεης, Στ. Ευαγγελοπούλου, Δ. Ιεραπετριτάκη, Μ. Ιωχανά, Ι.Ιωχανας, Στ. Καστρίτης, Π. Κεφαλά, Β. Λιαδής, Α. Μητροπούλου, Λ. Μιχαλακοπούλου, Ν. Παπαθανάσης, Ν. Πετροπούλου, Π. Σαλαμούρα, Στ. Σασλής, Α. Τσιρίκος, Β. Φρέντζος