ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Πιστεύοντας ότι ένα παιδί κι ένα βιβλίο μπορούν ν’ αλλάξουν την ρότα του κόσμου, ο Δήμος Ζωγράφου, εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό, για τους μικρούς μας φίλους που αγαπούν ή για να αγαπήσουν το βιβλίο.

Τις Κυριακές του Απρίλη (7,14,21,28) στις 11πμ, στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη», ξεκινά ο πρώτος κύκλος.

Κάθε παρουσίαση θα είναι και μία ξεχωριστή εμπειρία καθώς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς, να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και γιατί όχι να δημιουργήσουν το δικό τους έργο!!!!!

Σας περιμένουμε !

Αναλυτικό πρόγραμμα
7/4: Ο τεχνίτης πετεινός/ Κώστας Φασουλάς

«Σ’ ένα αποκριάτικο περιβάλλον ο τεχνίτης πετεινός μεταμορφώνει και μεταμφιέζει τους φίλους του από το ζωικό βασίλειο κι όλοι μαζί καταφθάνουν σ’ ένα υπέροχο καρναβάλι και σε μια ανέλπιστη γιορτή γενεθλίων».

Για τον Τεχνίτη Πετεινό θα μιλήσει ο συγγραφέας, στιχουργός – ραδιοφωνικός παραγωγός. η ηθοποιός Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, θα αποδώσει θεατρικά το παραμύθι συνπαίζοντας με τα παιδιά που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση

14/4 : Στόουν, χαμένος στην Υπογειάνα / Άγγελος Αγγέλου-Έμη Σίνη

Εκδόσεις Πατάκη
Οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ο εικονογράφος Δημήτρης Ευστρατιάδης και η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ σας περιμένουν για μια παιχνιδιάρικη, σούπερ ΚΟΜΙΚ-ο- παρουσίαση.

Ξεδιπλώνοντας τον χάρτη της Υπογειάνας, δουλεύοντας σαν μυρμήγκια και παλεύοντας με φοβερούς Φαταούλες, προσπαθούμε να σώσουμε τους συγγραφείς από τον ιστό της αράχνης Τινας και με ζωντανές σκιτσογραφίες να φτιάξουμε τον δικό μας Στόουν, σε μια ολόδική μας περιπέτεια.

21/4:Το πίσω μπαλκόνι/ Φωτεινή Φραγκούλη

Η πασίγνωστη γατοσυγγραφέας, Πουπέτα Πουπετέλλη, ανακαλύπτει στο πίσω μπαλκόνι τα ποιήματα της Μελένιας, της άλλης γάτας του σπιτιού, συγκινείται από τον εσωτερικό κόσμο αυτής της σεμνής γατοποιήτριας και προσπαθώντας να βρει τρόπο να της εκφράσει τα συναισθήματά της, φτάνει στην μεγάλη ανακάλυψη της αλήθειας της ζωής : «οι τσιγκουνιές στην αγάπη είναι μεγάλη χαζομάρα»

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η εικαστικός και εικονογράφος Εύη Τσακνιά, και οι συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν τα ποιήματα της Μελένιας

28/4: PASTALORIAN/ Νικόλας Στεφαδούρος,

Στο σύμπαν των ζυμαρικών (Pasta Universe), σε έναν μακρινό γαλαξία, υπάρχει ένας πλανήτης όπου μπορείς να βρεις τους καλύτερους κυνηγούς επικηρυγμένων και ο πιο διάσημος είναι ο Πασταλόριαν. Τί θα συμβεί και τι θα μάθει ο Πασταλόριαν μέσα από αυτή την περιπέτεια για το νόημα της ζωής;

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας και οι συμμετέχοντες θα μάθουν μερικά μυστικά της τέχνης του κόμικ και θα σκιτσάρουν παρέα με τον Νικόλα!!!

Σχεδιασμός – επιμέλεια προγράμματος: Αντωνία Μελισσαράτου, Βάσω Στρακαντούνα

Δείτε την αφίσα εδώ

Κατεβάστε το flyer πατώντας εδώ

INFO:

Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
Δ/νση: Αλ. Παναγούλη 17α , Ζωγράφου
Πληροφορίες: 210-7481396