Το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου στο πλαίσιο προαγωγής των τεχνών και του πολιτισμού, σας ενημερώνει για την έναρξη του Εργαστήριου Χειροποίητου Κοσμήματος που υλοποιείται στη Βίλα Ζωγράφου (Γεωργίου Ζωγράφου 13) κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 18.00-20.00.
Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο νέο κύκλο μαθημάτων του επιμορφωτικού εργαστήριου εικαστικού χειροποίητου κοσμήματος, που ξεκινούν την Τρίτη 19/09/2023,
6.00 -8.00 μμ.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με επικοινωνία στο τηλέφωνο 210-7470011 (09.00-14.00) ή στο mail andaskala@gmail.com.
Στόχος του αντικειμένου Εικαστικό-καλλιτεχνικό Χειροποίητο Κόσμημα είναι οι σπουδαστές να δημιουργήσουν με διάφορες τεχνικές και υλικά χειροποίητα κοσμήματα. Θα υλοποιήσουν τις ιδέες τους και θα τις εξελίξουν σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η εξάσκηση πάνω στην πρακτική εφαρμογή της εικαστικής σύνθεσης κοσμήματος, θα γίνει μέσα από χειροποίητες κατασκευές.
Λίγα λόγια από την επιμορφώτρια του Εργαστηρίου Αθηνά Νικολάου:
«Σας καλωσορίζουμε στο νέο ξεκίνημα του εργαστηρίου του ΝΠΔΔ του Δήμου Ζωγράφου «Εικαστικό Χειροποίητο Κόσμημα». Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγγραφές για τους καινούριους σπουδαστές έχουν αρχίσει. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε και πάλι με καινούριες ιδέες και πολύ διάθεση. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε με διάφορες τεχνικές και υλικά χειροποίητα εικαστικά κοσμήματα. Εικαστικά χειροποίητα κοσμήματα , γιατί εκτός από το τεχνικό μέρος, θα υπάρχει έμφαση στην έμπνευση και τη φαντασία της κάθε σπουδάστριας/στη. Θα υλοποιήσουμε τις ιδέες μας και θα τις εξελίξουμε σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Θα εξασκηθούμε πάνω στην πρακτική εφαρμογή της σύνθεσης ενός κοσμήματος, αλλά και μέσα από τις δικές μας χειροποίητες κατασκευές/εμπνεύσεις.»
Θεματολογία: Κόσμημα σύγχρονο, παραδοσιακό, μοντέρνο.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι:
Μέταλλο, μπρούντζος, χαλκός και αλπακάς.
Υγρό γυαλί.
Εύκαμπτες ύλες, σύρματα καμπύλα και πεπλατυσμένα μεταλλικά, πλαστικά, υφασμάτινες ύλες, χαρτί-χαρτόνι, σκοινί, κερο-κλωστές, κλωστές διάφορες, νήματα και άλλα.
Επεξεργασμένους πηλούς που στερεοποιούνται.
Σύρματα: μπρούντζος, χαλκός και αλπακάς, κά.
Ημιπολύτιμες πέτρες.
Χάντρες.
Χρωστικές διάφορες.
Διάφορα υλικά από ποικίλες πηγές, όπως φυσικά αποξηραμένα, ανακυκλώσιμα μέταλλα και είδη, κά.
Εργαλεία: Πένσες, ψαλίδια, καλούπια, και άλλα.
Σας περιμένουμε με χαρά!

Συνημμένα Αρχεία: